operacija vena

Home / operacija vena

Operacija vena je hirurška procedura koja se najčešće radi u Tumescent loklanoj anesteziji (TLA) koja nam omogućava da pacijent 2h nakon intervencije napusti kliniku.

Operativne metode koje su najefikasnije u uklanjanju i zatvarnju vena su:

 

Prema rezultatima brojnih naučnih studija procenat uspešnosti metoda za lečenje proširenih vena je:

 

Radifrekventna ablacija (RFA)
95%
Operacije vena laserom
95%
Sklerozacija vena penom
74%
Klasična hirurška operacija
76%

U našoj kliničkoj praksi uzimajući sve gore navedeno a rukovodeći se željom da pored funkcionalnog rešavanja postignemo i estetski efekat uveli smo i jedan dodatni momentat u svemu tome a to je ESTETIKA U LEČENJU PROŠIRENIH VENA. Većina naših pacijenata su žene mlađe životne dobi u generativnom periodu ili neposredno nakon toga. Kako je njima estetski momenat izuzetno bitan mi smo se fokusirali i modifikovali naš rad i hirurške tehnike da bi ispunili očekivanja.

Individualno pristupamo svakom pacijentu i prema njemu biramo optimalnu metodu ili sve češće kombinaciju metoda. U svakom slučaju naš pristup pacijentu i njegovom problemu proširenih vena dovodi do toga da su metode koje mi primenjujemo minimalno invazivne, bez šavova sa brzim oporavkom i vraćanjem svakodnevnim aktivnostima u najkraćem mogućem roku.

Korekcije proštrenih kapilara i venula koje zaostaju nakon intervencije rešavamo laser tretmanom ili skleroterapijom.

Pored pomenutih aktivnosti ne zapostavljamo stručno usavršavanje našeg tima. Edukujemo  stanovništvo o važnosti prevencije i lečenja proširenih vena.

Redovno učestvujemo u dobrotvornim akcijama besplatnih pregleda i saveta iz domena vaskularne hirugije i proširenih vena.