o meni

Home / o meni

asistent dr sc. med. Momir Šarac, vaskularni hirurg


ISKUSTVO:

Dr Momir Šarac je vaskularni hirurg sa višegodišnjim iskustvom iz svih tehnika operacije vena koje je sticao na brojnim edukacijama u zemlji i inostranstvu kao i višegodišnjem radu u Klinici za vaskularnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije.

EDUKACIJE U INOSTRANSTVU:

Višegodišnje iskustvo je unapredio stručnim usavršavenjem u zemlji i svetu, posebno treba istaći usavršavanja u Dubaiju (UAE) i Sent Galenu (Švajcarska).

ZAPOSLENJE:

Stalno je zaposlen u Klinici za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju VMA u Beogradu.

ČLANSTAVA:

  • Srpsko lekarsko društvo
  • Udruženje vaskularnih hirurga Srbije
  • Član Hirurške sekcije SLD-a
  • Član Evropskog udruženja vaskularnih hirurga
  • Član Udruženja za vaskularnu medicinu

STRUČNI RADOVI I KNJIGE:

Autor i koautor u preko 45 stručnih radova objavljenih u domaćim i inostranim časopisima, kao i radova publikovanih i prezentovanih na domaćim kongresima sa internacionalnim učešćem i kongresima u inostranstvu.

PRIVATNA PRAKSA:

Privatnu praksu obavlja kao stalni konsultatnt u Bolnici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju “Adonis”.

SPECIJALNOST:

U specijalnoj bolnici za plastičnu, estetsku i rekonstruktivnu hirurgiju bolnici Adonis dr Momir Šarac radi operacije sve vrste operacija proširenih vena. Neke od najzastupljenijih metoda operacija vena koje izvodi dr Šarac:

  • radio-frekventnim talasima,
  • laserom,
  • penom,
  • operacija hemoroida

Dr Šarac po poseduje odgovarajuće sertifikate za ove postupke.

DR MOMIR ŠARAC I PACIJENTI

Dr Šarac za lečenje proširenih vena primenjuje endovenozne tehnike  kod kojih nema rezova i šavova na koži, opšte anestezije, ležanja u bolnici i dužeg oporavka.

U pristupu pacijentima primenjuje se načelo da izbor pristupa lečenju proširenih vena  zavisi od individualnih osobina svakog pacijenta.

Pacijentima se pružaju informacije i o svim negativnim aspektima svake metode, što je nužno da bi pacijenti imali realnu predstavu o pojedinom zahvatu.

Pregled vena,  kao i operacije vena te kontrolne preglede  izvodi  dr. Šarac lično, a procedura se radi pod ultrazvučnom kontrolom, što garantuje minimalnu bolnost i traumu za pacijenta, a maksimalnu uspešnost.

 

[embedyt] https://www.youtube.com/embed?listType=playlist&list=PLFwtWUYSfY3FkcZDV1nA8vriQOvFZRHm7&v=TkjE0FIgzDU[/embedyt]